ЕМОТИВНИ СУСРЕТ КЊИЖЕВНИЦЕ И ЛУТКАРСКОГ АНСАМБЛА

– Ухватили сте дечији свет! Чудесно и фасцинатно сте ушли у дечији свет. Била сам јако радознала како ћете оживети ова два лика и њихову причу. Све похвале за сваки елемент представе, глуму, режију, ликовност. Музика Драшка Аџића је такође дивна – рекла је усхићено књижевница Јасминка Петровић по чијој је књизи „Гига прави море“ у НП „Тоша Јовановић“ урађена представа за децу. Она је присуствовала четвртом игрању представе „Гига прави море“ на Луткарској сцени зрењанинског Позоришта, протеклог викенда.


Сусрет екипе представе са ауторком је био емотиван и катарзичан.

Jasminka i ekipa


Глумци представе „Гига прави море“, Наташа Милишић, Данило Михњевић и Предраг Грујић такодје су били узбудјени јер је у публици била Јасминка Петровић која је створила Гигу и Цврчка, а они их оживели на сцени. У режији Миље Мазарак и драматизацији Дуње Матић за коју је Благовеста Василева урадила сценографију и лутке, Јасминка Петровић је препознала своје ликове, своју причу и све оно што је њоме желела да каже.


– Сећам се када је књига изашла, деца су је доживела као смешну, а одрасли су увек били уплакани. Свако види неки други ниво. То је моја прва књига, у малом тиражу, и више не може да се нађе. Одједном је кренуло интересовање за ову причу. Најпре се јавило ваше позориште са овом идејом, па један млади редитељ који жели да је преточи у филм, а затим и Креативни центар са намером да направи реиздање. Чини ми се да је требало да напишем све што сам написала да бих данас порасла до „Гиге“. Слично сте и ви размишљали као и илустратори, али им се често прича „отимала“. Интересује ме какво је било ваше искуство, да ли се и вама прича „отимала“. Али ваша представа је прави дијамант, све сте сачували из приче, њену суштину. Хвала вам на овом предивном доживљају.


Наредно играње представе „Гига прави море“ биће 14.10. у 11ч на Сцени „Тодор Манојловић“.