Затворен 69. Фестивал професионалних позоришта Војводине – домаћинима две награде за мјузикл „Било једном у Банату“

Награда за најбољи костим Вањи Поповић.
Специјална награда за колективну игру – ансабмлу представе.

У петак, 12. априла, на отварању Фестивала, са наше сцене смо поручили колико нам је као домаћинима драго сто се фестивал вратио у Зрењанин и са нестрпљењем смо чекали да погледамо представе по одабиру селектора Слободана Савића.
И уживали смо. Сви ми, публика, колеге и наравно, наши најмлађи суграђани. Из дана у дан низале су се одличне војвођанске драмске представе и представе за децу.
Нама као домаћинима је било тешко, али не да угостимо драге колеге, већ да нађемо места у овој нашој прелепој барокној сали за сваког гледаоца. Управо такво интересовање публике потврдјује оно што смо рекли на отварању фестивала, да зрењанинска публика уме да препозна добро позориште и да га воли. Препуне сале из дана у дан су годиле свима, а сигурно највише самим глумцима којима је то био додатни подстицај да буду још бољи. Позориште је током 6 фестивалских дана стварно било центар позоришне Војводине, а они срећници који су досли до карата могли су да чују, виде, уживају и размишљају о добрим представама. Ова сала се орила сваког дана од аплауза.

Очекујемо вас следећег априла на истом месту!