„Зрењанин“ – најуспешнија представа „Фестивала победника фестивала“

На једанаестим позоришним свечаностима „Фестивал победника фестивала“, које су се одржале од 15. до 20. октобра 2018. године у Центру за културу и образовање Раковица (Београд), стручни жири у саставу Љиљана Стјепановић, драмска уметница (председница жирија), Јелена Богавац, позоришна редитељка, и Тања Петернек, новинарка и драматуршкиња, једногласно је донео одлуку да се:
награда за најбољу представу додели представи „Зрењанин“, НП „Тоша Јовановић“ из Зрењанина: „за колективну и доследну игру и јединство ансамбла у спровођењу редитељске идеје, за постизање максималног степена емпатије који садржај представе провоцира у социјално политичком кључу ишчитавања савремене стварности“.

Стручни жири је такође једногласно донео одлуку да се:
награда за најбољег редитеља додели Борису Лијешевићу за представу „Зрењанин“, образложивши је речима: „континуирано и доследно спроведена редитељска идеја на свим нивоима драмског деловања; маштовитим и аутентичним решењима и аутономним уметничким приступом, осветлио је и заокружио идеју текста са посебним акцентом на савремену тематику проблема нашег постојања“.

Иван Трифуњагић