Предраг Грујић је нови члан Луткарског ансамбла

Млади глумац из Зрењанина, Предраг Грујић, од данас је члан Луткарског ансамбла Народног позоришта „Тоша Јовановић“. Појачање Луткарског ансамбла омогућено је након што је Град Зрењанин расписао конкурс за младе таленте и једну стипендију доделио зрењанинском позоришту.

Уговор о шестомесечној сарадњи Грујић је потписао са директором Позоришта Дејаном Карлечиком који је истакао значај овог догађаја.

„Ступањем на дужност директора задао сам себи као императив подмлађивање оба ансамбла, Луткарског и Драмског. Прошле године смо успели да Драмски ансамбл појачамо младим глумцем, нашим колегом Миланом Колаком, а сада је дошао ред да то урадимо и са Луткарским ансамблом. Драго ми је, пре свега, што је Предраг Грујић Зрењанинац и неко ко је прошао кроз ово позориште од својих најмлађих дана као публика, а затим и као полазник Драмског студија. Такође ми је драго што је Град определио једну стипендију нашој установи јер тај чин показује да и други разумеју нашу потребу за подмлађивањем ансамбла. Надам се да ће и након истека стипендије бити могућности да Предраг Грујић остане део нашег Луткарског ансамбла“, рекао је Дејан Карлечик након потписивања уговора, истакавши тенденцију да „оба ансамбла, Драмски и Луткарски, до краја године добију бар још по једну младу глумицу“.

predrag grujic dejan karlecik
Дејан Карлечик и Предраг Грујић

Добродошлицу младом глумцу пожелела је и Татјана Паскаш, руководилац Луткарске сцене Народног позоришта „Тоша Јовановић“.

„Комплетна Луткарска сцена је одушевљена доласком младог глумца јер је нама заиста била неопходна та креативна енергија коју носе млади, школовани глумци. Кадровска обнова Луткарске сцене може допринети да будемо још интересантнији публици, а са друге стране, широки спектар годишта би нам дао већу могућност да конкуришемо на конкурсима и фестивалима. То значи и да можемо да размишљамо о другачијим поделама јер, подсетићу, у дечијим позориштима обично главне улоге играју млади глумци који су по годинама ближи деци и који у представама играју улоге деце“, појаснила је Татјана Паскаш.

Сарадњи са зрењанинским позориштем највише се радује Предраг Грујић.

„Желим да се захвалим управи Позоришта најпре за прилику да заиграм на овој сцени у представи „Дечак и месец“ и да након тога добијем стипендију која ме је увела у Луткарски ансамбл. Радио сам само једну представу али процес је био диван, заиста сам доживео топлу добродошлицу целог ансамбла. За нас, младе глумце, запослење након завршене Академије је нешто што нам звучи као да се никада неће десити, али ова стипендија је нада да моје колеге и ја можемо да се бавимо послом за који смо се школовали“, рекао је Грујић.

Предраг Грујић је рођен 1993. године у Зрењанину. У Драмском студију Народног позоришта „Тоша Јовановић“ провео је десетак година. Глуму је дипломирао на Академији уметности у Београду, у класи професорке Драгане Варагић. Искуство је стицао у позориштима у Сомбору, Вршцу, Београдском драмском позоришту, позоришту „Бошко Буха“и другим театрима, а опробао се и у телевизијским серијама „Ургентни центар“ и „Моја генерација З“. На Луткарској сцени зрењанинског позоришта заиграо је у новембру 2021, у представи „Дечак и месец“ редитељке Вјере Видов. Награду за најбољег младог глумца „Милена Саџак“, коју додељује Позориште лутака Ниш, освојио је прошле године на 52. Сусрету професионалних позоришта лутака Србије одржаном у Новом Саду

  1. 3. 2022.