70. Фестивал професионалних позоришта Војводине – Епско и драмско

Задовољство нам је да Вас обавестимо да ће се од 19. до 26. априла одржати јубиларни, 70. ФЕСТИВАЛ ПРОФЕСИОНАЛНИХ ПОЗОРИШТА ВОЈВОДИНЕ – ЕПСКО И ДРАМСКО.

70 festival profesionalnih pozorista vojvodine

У нешто измењеном концепту у односу на 68. и 69. издање, које је омогућавало праћење свих представа у Народном позоришту „Тоша Јовановић“, овогодишњи Фестивал измешта играње селектованих представа (селектор Слободан Савић) у позоришта широм градова Војводине – Нови Сад, Суботицу, Сомбор и Вршац, дајући на част Зрењанину да као домаћин свечано отвори и затвори 70. ФППВ.

Девет позоришта Војводине, колико их учествује на овогодишњем Фестивалу, извешће 12 представа – 7 драмских и 4 представе за децу у такмичарској конкуренцији, и једну у част награђених. Будући да су противпандемијске мере и даље на снази, те да институције позоришта представљају пример одговорног понашања које доприноси општој здравственој безбедности становништва, одлуком Заједнице професионалних позоришта Војводине представе се играју у матичним позориштима селектованих представа (прошлогодишња селекција пренета је на ову годину јер 70. ФППВ није одржан 2020.), док се свечано отварање Фестивала и промоција публикације 70 СУСРЕТА ФЕСТИВАЛА ПОЗОРИШТА ВОЈВОДИНЕ (Д. Пенчић Пољански и Г. Ибрајтер) и затварање Фестивала са доделом награда одржава у НП „Тоша Јовановић”.

Свој заинтересованој публици која неће моћи да гледа представе у позориштима због ограниченог броја места у салама, омогућили смо ове године онлине праћење свечаног отварања и затварања фестивала на фацебоок страници НП „Тоша Јовановић“, на којој ће се такође објављивати и распоред играња и Каталог Фестивала, као и Дневник Фестивала (8 издања), са актуелним фестивалским дешавањима. Наши медијски партнери, лист ЗРЕЊАНИН, портал ИЛОВЕЗР и ТВ САНТОС, које је подржала компанија ГОМЕX као медијски спонзор Фестивала, редовно ће за Вас извештавати о томе како протиче Фестивал у Зрењанину, Новом Саду, Суботици, Сомбору и Вршцу, уз богат видео и фотографски материјал, а наши позоришни пријатељи, учесници Фестивала из других војвођанских градова, такође ће преузимати емитоване прилоге на својим ФБ странама.

12.4.2021.