ГИГА ПРАВИ МОРЕ

НП „Тоша Јовановић”

Луткарска сцена

Према причи Јасминке Петровић

ГИГА ПРАВИ МОРЕ

Драматизација: Дуња Матић

Редитељка: Миља Мазарак Маринков

Драматуршкиња: Дуња Матић

Ауторка целокупног визуелног идентитета: Благовеста Василева

https://www.high-endrolex.com/28

Композитор: Драшко Аџић

Дизајнери светла: Никола Маринков и Роберт Лацко

Играју: ПРЕДРАГ ГРУЈИЋ, НАТАША МИЛИШИЋ, ДАНИЛО МИХЊЕВИЋ

Инспицијенткиња и суфлерка: Александра Шаламон

Сценска техника:

Шеф сцене: Владимир Живин

Мајстор светла: Роберт Лацко

Мајстор тона: Владимир Луцић

Гардероберка: Естер Фараго

Декоратер: Никола Лалић

Израда лутака: Благовеста Василева

Кројачки радови: Аранка Алексић

Столарско-сценски радови: Горан Јаначковић
Под руководством Вилмоша Кашлика

Фотографкиња: Симоне Грујић

РЕЧ РЕДИТЕЉКЕ
ГИГА ПРАВИ МОРЕ и поклања га свом пријатељу Цврчку за рођендан како би они могли заједно да уживају у том мору: да плутају, да пливају, да роне, да пецају… Али и да од њега, прећутним договором, направе своје уточиште у које ће моћи да побегну када год живот који се око њих дешава у свом пуном јеку узме маха и постане превише суров, тежак, болан или једноставно несхватљив.
Постоји много додирних тачака између контекста у који је ова антиратна прича смештена и тренутка у коме ми данас живимо – свет је једнако сурово место и ми морамо да се, управо као и Гига и Цврчак, свакодневно трудимо да у својим животима стварамо своје интимне приче – одвојене од свега ружног, али истовремено и спремне да пригрле све лепо што, ипак, свако време, у сваком тренутку, на сваком месту на свету има да пружи.
Ако представа публици успешно пренесе барем делић оног надахнућа и узбуђења које смо ми имали стварајући је, ја сам сигурна да ће она пронаћи пут директно до срца публике и испунити своју мисију, а то је да оплемењује, храбри и делује подстицајно и лековито.
Миља Мазарак Маринков

РЕЧ ДРАМАТУРШКИЊЕ

Ова прича почиње онда када је Гига претворио игралиште у величанствено плаво море и поклонио га Цврчку. Шта се у средини десило видећете у представи. А на крају? Па, краја нема. Јер смо сви ми једном направили море и направићемо га поново. Све што нам је потребно за то јесте мало маште и много жеље.
Надам се да ће вас Гига и Цврчак инспирисати да правите своја скривена мора, охрабрити да тражите радост и лепоту где год се нађете, и подсетити на то колико је важно да будемо подршка једни другима.
Дуња Матић

Фотографкиња: Симоне Грујић

Најновији догађаји

пупин
МИША ПУПИН ИДВОРСКИ
ЕФЕКАТ
ТЕЛЕФОН МРТВОГ ЧОВЕКА
ЗМАЈИЋ ОГИ