ОНА

Драмска сцена
Сезона 2012/2013.
Премијера: 3. април 2013.

ОНА


Режија и концепт: Миа Кнежевић
Сценографија и сценски дизајн: Миљена Вучковић
Костим: Романа Кнежевић
Ауторке комада: Јелена Ђулвезан, Мина Милошевић и Миа Кнежевић

Текст је у великој мери састављен од текстова са блога Woderful failure ауторке Татјане Туцић и текста ОНА ауторке Магде Јањић. Мотиви су преузети из драме Хана и Хана Мире Перић Краљик.


Лица:
Хана 2 је Јелена Ђулвезан
Хана 1 је Алиса Лацко
А заправо су једна једина Хана.


О комаду и представи

ОНА је ауторски пројекат, комад који је настао по мотивима драмског текста ,,Хана и Хана“ и међусобним преплитањем текстова са женских блогова које смо уобличиле у драмску структуру. Драмски текст је настао као одговор на бављење питањем о женском идентитету данас. ОНА је претпоставка једне женске психолошке линије, и лик Хане је резултат прикупљања различитих женских исповести.
С обзиром на то да је главни лик у драми тридесетогодишња жена, ова драма се тематски бави кризом женског идентитета, завршетка једне фазе живота и уласка у нову.
Представа говори о разумевању и неразумевању себе. О изласку из ,,млаког транса“ свакодневице и уласку у свој унутрашњи свет. О разумевању ствари које изгледају саморазумљиве. О контакту са собом. О откривању и сагледавању сопственог живота.

Мисао се не да смирити, она се ломи, проживљава кризе и на коју год страну да крене, друга страна нуди другачији вид спознаје. Дан је препун оптерећења тривијалних радњи, и жена, неосетно, постаје роб од првог тренутка буђења и припремања за излазак у свет, до повратка кући сморена и сломљена од свега са чиме се морала суочити и надвладати како би се одржала у животним вировима који је разголићују. Али испод тог слоја тривијалности појављују се и друге захтевности – жудња за љубављу, за мајчинством, за љубавником и за мужем.

Најновији догађаји

ТЕЛЕФОН МРТВОГ ЧОВЕКА
ЗМАЈИЋ ОГИ
чудновате згоде шегрта хлапића
ЧУДНОВАТЕ ЗГОДЕ ШЕГРТА ХЛАПИЋА
госпођа министарка
ГОСПОЂА МИНИСТАРКА